8 سپتامبر 2021  
 محمداسحاق حسینی  

وزارت خارچه چین: ارتباط خود با دولت جدید افغانستان را حفظ می‌کنیم

وزارت خارچه چین: ارتباط خود با دولت جدید افغانستان را حفظ می‌کنیم

وزارت خارجه چین، اعلام کابینه سرپرست برای دولت طالبان را «گام ضروری» در راستای بازسازی در افغانستان خوانده و گفته است که ارتباط خود با آن را ادامه خواهد داد.

براساس گزارش دویچه‌وله، وانگ نبین، سخنگوی وزارت خارچه چین، امروز (چهارشنبه، 17 سنبله) در یک نشست خبری گفت که ایجاد این کابینه، به هرج‌ومرج سه‌هفته‌ای در افغانستان پایان داده و برای احیای نظم در این کشور موثر است.

گروه طالبان روز گذشته اقدام به اعلام یک کابینه سرپرست برای دولت خود در افغانستان کرد. اعضای این کابینه که همه از اعضای این گروه هستند، از زندانیان سابق گوانتانامو تا چهره‌های شامل در لیست سیاه سازمان ملل متحد و ایالات متحده را شامل می‌شوند.

چنین تنها کشوری است که پس از معرفی اعضای کابینه طالبان، به تداوم روابط با این گروه تمایل نشان داده است. پیشتر، چین و شمار دیگری از کشورهای منطقه و جهان، بر ایجاد یک حکومت همه‌شمول در افغانستان تاکید کرده بودند.

سخنگوی وزارت خارجه ابراز داشته که امیدوار است مقام‌های جدید افغانستان به خواست همه اقوام و اقشار گوش کنند و انتظارات بین‌المللی از خود را برآورده سازند.

هم‌زمان، وزارت خارجه ایالات متحده امریکا با ابراز نگرانی در مورد «وابستگی‌ها و سوابق» برخی از افراد شامل در کابینه دولت طالبان، گفته است که این گروه را براساس عملکرد و اعمالش قضاوت خواهد کرد. پیشتر، جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا نیز تصریح کرده بود که کشورش با ‌به‌رسمیت‌شناختن طالبان فاصله زیادی دارد.

با این حال، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه؛ کشوری که با قطر در آماده‌سازی فرودگاه کابل برای پروازهای داخلی و خارجی با طالبان همکاری می‌کند، در مورد ایجاد کابینه سرپرست از سوی این گروه در افغانستان، موضع‌گیری محتاطانه‌ای داشته است.

اردوغان گفته است که نمی‌داند این «کابینه موقت» تا چه زمانی داوم می‌کند: «این وظیفه ماست که در زمان کنونی این پروسه را محتاطانه تعقیب کنیم.»

این درحالی است که پاکستان به‌عنوان کشوری که همواره متهم به حمایت از گروه‌های تروریستی و مداخله در امور افغانستان بوده است، امروز ریاست و میزبانی یک نشست مجازی با اشتراک وزیران خارج شش کشور منطقه و همسایه افغانستان را برعهده دارد. وزارت خارجه پاکستان هدف از برگزاری این نشست را «دست‌یابی به هدف مشترک افغانستان صلح‌آمیز و با ثبات» که به‌حیث «لازمه ایجاد مناسب اقتصادی قوی» خوانده است.