صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، گزارش داده است که در جریان سال 2024 میلادی، بیشتر از 500 کودک در افغانستان، در اثر رویدادهای ناشی از انفجار مواد منفجره باقیمانده از جنگ در سالهای گذشته، آسیب دیدهاند.
به گفته یونسیف، سال گذشته این نهاد در حدود سه میلیون کودک و سرپرستان آنها را در مورد خطرات مهمات انفجاری آموزش داده است. این برنامه آموزشی شامل آموزش چگونگی شناسایی، دوری کردن و گزارش دادن موجودیت مواد و اشیای خطرناک بوده که در قالب برنامه حفاظت از جمعیتهای آسیبپذیر اجرا شده است.
با اینحال صندوق کودکان سازمان ملل متحد، اظهار داشته است که با وجود تلاشها، عملیات پاکسازی و نابودی ماینها در افغانستان به علت کمبود بودجه با مشکلات و چالشهایی مواجه میباشد. برنامه ماینروبی سازمان ملل نیز در گذشته نسبت به نبود منابع مالی کافی هشدار داده و گفته بود که این امر میتواند امنیت جانی نزدیک به سهونیم میلیون نفر به خصوص کودکان را با تهدید و خطر روبرو سازد.
گزارش سازمان ملل نشان میدهد که در حدود سه میلیون نفر در افغانستان در فاصله یک کیلومتری ماینها، بمبهای دستساز و بقایای مواد منفحره باقیمانده از جنگهای گذشته، زندگی میکنند.
در همین حال، یونیسف و دیگر سازمانهای بینالمللی خواستار تخصیص بودجه و منابع مالی دوامدار در جهت تطبیق برنامههای پاکسازی ماین و آموزش جامعه درین خصوص هستند تا کاهش تلفات انسانی و به وجود آوردن محیط امن برای زندگی شهروندان آسیبپذیر را در پی داشته باشد.
با آنکه برنامه ماینروبی سازمان ملل اعلام کرده است که از آغاز تا اکنون بیشتر از 14 میلیون مورد از مواد منفجرنشده را خنثی و از بین برده و هفتاد فیصد از مناطق آلوده به ماین را در افغانستان پاکسازی کرده است، اما این پدیده همچنان به عنوان یکی از مهمترین تهدیدها برای مردم و به خصوص کودکان در افغانستان به شمار میرود و سالیانه کودکان زیادی جانهای شان را در انفجار این مواد از دست داده و یا درگیر معلولیتهای دایمی میشوند.
15 نوامبر 2024
30 نوامبر 2024
1 دسامبر 2024
9 نوامبر 2024