مولوی عبدالله سرحدی، والی ولایت بامیان، در سمینار علمی – تحقیقی زیر نام “اهمیت ساحات باستانی و تاریخی بامیان” که امروز 14 اسد 1403 درین ولایت دایر گردیده بود، برگزاری اینگونه سمینارها را در در جهت معرفی و شناساندن بهتر و بیشتر ساحات تاریخی و تفریحی ولایت بامیان، موثر و مهم خواند. آقای سرحدی همچنان تاکید کرد که آثار باستانی ولایت بامیان، بیانگر تمدن و فرهنگ غنی و مترقی این مردم در دورههای گذشته تاریخی میباشد.
به گزارش خبرگزاری باختر از بامیان، مولوی عتیقالله عزیز معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور که در راس هیئت دولتی درین سمینار اشتراک کرده بود، در سخنرانی خویش بر اهمیت تحقیق و پژوهش در حوزه فرهنگ و هنر تاکید ورزیده و گفته است که دانشمندان، علما و محققین کشور، با تلاش و پشتکار فراوان و همت عالی، کارهای شایستهای انجام دادهاند که هماکنون نتیجه آن را در قالب سمینار امروزی شاهد هستیم.
معین وزارت اطلاعات و فرهنگ، در بخش دیگر از سخنان خود، هدفش از سفر به بامیان را تشویق، ترغیب و حمایت از نویسندگان، نقاشان و دریافت پیشنهادات و نظریات آنان در حوزه صنعت گردشگری و معرفی تاریخ و فرهنگ بامیان بیان کرده است و ضمن آنکه از آبدات تاریخی و آثار باستانی به عنوان ثروت و دارایی ملی یاد نمود، حفظ و نگهداری آثار و آبدات تاریخی را وظیفه و مکلفیت تمام شهروندان دانست. او همچنان از برنامههای وزارت اطلاعات و فرهنگ در خصوص حفظ و ترمیم آثار باستانی و تاریخی بامیان نیز یادآوری نمود.
مولوی صفیالله راید، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان نیز ضمن سخنان خویش، بامیان را به عنوان یکی از غنیترین ولایات کشور به لحاظ موجودیت آبدات تاریخی و ساحات تفریحی عنوان کرد و بر حفظ و نگهداری آنان تاکید ورزید. او ضمن آنکه آبدات تاریخی را بیانگر هویت، اصالت و فرهنگ ناب ملتها دانست، افزود که ریاست اطلاعات و فرهنگ بامیان، برنامههای زیادی را در جهت حفظ و مرتب آثار تاریخی، معرفی آبدات تاریخی و رشد صنعت توریزم و گردشگری بامیان، در دست اجرا دارد.
رئیس فرهنگ مردم در وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز، بامیان را مهد تمدن دانست و حراست از آثار باستانی را وظیفه و وجیبه هر شهروند کشور عنوان کرد.
بامیان از باستانیترین و تاریخیترین مناطق افغانستان است که هماکنون به عنوان یکی از قطبهای گردشگری در سطح کشور مطرح است و سالانه صدها هزارتن از گردشگران داخلی و خارجی را به سوی خود میکشاند. همچنین چندین مورد از آثار تاریخی و باستانی این ولایت به شمول مجسمههای تخریبشده بودا، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و شهرت جهانی دارند.
3 آگوست 2024