22 آگوست 2023  
 محمدامان احمدی  

سازمان مهاجرت جمعیت زیر خط فقر در افغانستان را هفتاد درصد اعلام کرد

سازمان مهاجرت جمعیت زیر خط فقر در افغانستان را هفتاد درصد اعلام کرد

سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌ او ام) با انتشار گزارشی، اعلام کرده که 70 درصد شهروندان افغانستان در شرایط نامناسب اقتصادی و زیر خط فقر زندگی ‌می‌کنند.

این سازمان، روز گذشته (دوشنبه، 30 اسد) با انتشار گزارشی تصویری در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر)، گفته که نظام اقتصادی افغانستان فروپاشیده و بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط در حال تعطیلی و کاهش تعداد کارمندان خود هستن

سازمان بین‌المللی مهاجرت افزوده که در سال جاری میلادی، برای امدادرسانی به بیش از 60 هزار خانواده، به 41 میلیون دالر بودجه نیاز دارد. این سازمان، سال گذشته 58 هزار خانواده را تحت پوشش کمک‌های بشردوستانه قرار داده و برای 10 هزار تن در افغانستان، ایجاد شغل کرده بود.

با سقوط نظام پیشین، نظام اقتصادی کشور با بحران جدی مواجه گردید. بسیاری از مشاغل ورشکست شدند، سرمایه‌گذاری‌های خارجی در افغانستان به صفر رسید و نهادهای بین‌المللی پرشماری این کشور را ترک کردند. افزون براین، صدور فرمان‌های محدودکننده کار و آموزش زنان باعث گردید تا میزان کمک‌ها به افغانستان به شدت کاهش یابد و روند فروپاشی نظام اقتصادی کشور را تسریع کند.

آژانس توسعه سازمان ملل پیش‌بینی کرده است که تا اواسط سال آینده میلادی، وضعیت اقتصادی در افغانستان وخیم‌تر شده و 97 درصد شهروندان این کشور زیر خط فقر قرار گیرند. براساس برآورد آژانس‌های سازمان ملل، در حال حاضر نزدیک به 29 میلیون نفر در افغانستان، به کمک‌های فوری بشردوستانه نیاز دارند.

این درحالی است که روند امدادرسانی در افغانستان با بحران کمبود بودجه مواجه شده است. اکثر سازمان‌های امدادرسان از جمله آژانس‌های توسعه، غذا، بهداشت و هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، تایید کرده‌اند که برای ادامه فعالیت خود در این کشور، با کمبود بودجه مواجه شده‌اند.

در آخرین مورد، سازمان جهانی بهداشت هم‌زمان با دوسالگی سقوط نظام پیشین افغانستان، با انتشار گزارشی از وضعیت افراد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در کشور، نسبت به کمبود بودجه برای تداوم عرضه خدمات درمانی، هشدار داد. این سازمان با تاکید بر این‌که برای تامین نیازهای اولیه بهداشتی در کشور تا آخر سال جاری میلادی به ۱۲۵ میلیون دالر بودجه اضافی نیاز دارد، عواقب کمبود بودجه در بخش ارائه خدمات درمانی را ناگوار خوانده است.