نهاد هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازماملل در افغانستان (اوچا) گزارش کرده است که در جریان دو سال گذشته، حداقل ۳۰ کارمند سازمانملل در افغانستان کشته شدهاند.
دانیال آندرس، هماهنگکننده فعالیتهای این سازمان، در پیامی ویدیویی که روز شنبه، ۲۸ اسد بهمناسبت «روز جهانی بشردوستی» بهنشر رسانیده، گفته است که اکثر این قربانیان واکسیناتوران و خنثیکنندگان ماین بودهاند.
به نقل از آندرس، تمامی این کارمندان در سایه حاکمیت حکومت سرپرست به قتل رسیدهاند. او تداوم این وضعیت را غیر قابل قبول خوانده و باور دارد که روند کمکرسانی در افغانستان را با چالش روبرو میسازد. او هشدار داده است که بدون حضور کارمندان برنامههای بشردوستانه، میلیونها انسان از دسترسی به نیازهای حیاتی و اساسی محروم خواهند شد.
این مقام نهاد هماهنککننده کمکهای بشردوستانه در افغانستان تاکید کرده که قرارداشتن کارمندان سازمان ملل متحد در معرض خطرات متداوم در جریان انجام وظایفشان پذیرفتنی نیست. به گفته او، منابع تمویلکننده کمکهای بشردوستانه در حال کاهش است و این امر زندگی و حیات میلیونها انسان را در معرض تهدید قرار داده است.
آندرس در این پیام، شمار افراد نیازمند به کمکهای فوری بشردوستانه در افغانستان را، 29 میلیون تن اعلام کرده است؛ آماری که بالاترین حد گزارششده تا حال را نشان میدهد.
وضعیت کنونی حاکم بر افغانستان در حالی رو به وخامت میرود که اکثر نهادهای بینالمللی امدادرسان در افغانستان، نسبت به تداوم آن و بدتر شدن وضعیت بشری و اقتصادی، ابراز نگرانی کردهاند. تا کنون سازمانهای جهانی غذا و بهداشت و نهاد هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، بارها نسبت به احتمال وخامت اوضاع در افغانستان به دلیل افزایش شمار افراد نیازمند، در عین حالی که عملیات امدادرسانی در کشور با بحران کمبود بودجه مواجه شده است، هشدار دادهاند.
3 آگوست 2024