25 مارس 2024  
 ستاگیدیا  

باوجود آزادی سه خبرنگار، یک خبرنگار دیگر در کندز همچنان دربند است

باوجود آزادی سه خبرنگار، یک خبرنگار دیگر در کندز همچنان دربند است

بعد از این‌که اداره استخبارات ولایت کندز، روز یک شنبه 5 حمل سال روان، چهارتن از خبرنگاران به شمول عبدالله احمدی خبرنگار آزاد، ایمل کاکر خبرنگار طلوع نیوز، عتیق الله رحیمی خبرنگار رادیو کلید و اسلام‌الدین صاحب‌زاده خبرنگار رادیو و تلویزیون راه فردا را بازداشت کردند، سه تن ازین خبرنگاران بعد از مدت کوتاهی آزاد شدند، اما عبدالله احمدی هنوز دربند قرار دارد.

مرکز خبرنگاران افغانستان با نشر اعلامیه‌ای، ضمن ابزار تاسف جدی در خصوص وقوع این رویداد، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط خبرنگار بازداشتی گردیده و در عین حال از اداره استخبارات می‌خواهد تا به قانون رسانه‌های همگانی احترام بگذارد و به روند سرکوب خبرنگاران و رسانه‌های آزاد نقطه پایان بگذارد.

بر بنیاد این اعلامیه، سه تن ازین خبرنگاران که منظور پوشش رویدادهای خبری به هوتل شاروالی شهر کندز رفته بودند بازداشت شدند و خبرنگار تلویزیون راه فردا نیز پس از احضار به ریاست استخبارات بازداشت شده است و سپس همگی به طور همزمان مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

اعلامیه به‌نقل از منابع خبری افزوده است که تیلفون‌های هوشمند این خبرنگاران از آنان گرفته شده و محتویات آنان بررسی شده است. اتهام عبدالله احمدی نیز داشتن نقش در تهیه محتوای گزارشی از یک پل بزرگ در ولسوالی علی‌آباد ولایت کندز است که از سوی تلویزیون آمو به نشر رسیده است.

اعلامیه در ادامه آورده است که اداره استخبارات و ریاست اطلاعات و فرهنگ کندز، در خصوص بازداشت و اتهامی که متوجه خبرنگاران بازداشت شده است، چیزی نگفته‌اند، اما به گفته خبرنگاران این ولایت، دستورالعمل شفاهی اداره محلی، خبرنگاران را از همکاری با رسانه‌های افغانستانی خارج از کشور منع می‌کند.

در بخشی ازین اعلامیه آمده است: “مطابق با قانون رسانه‌های همگانی، خبرنگاران در انجام کارهای حرفه‌ای خود آزاد هستند و مسئولان نباید در کار آن‌ها محدودیت خلق کرده و یا آنان را تهدید کنند، بلکه باید از آن‌ها حمایت کنند.”

این اولین رویداد بازداشت خبرنگاران در سال جدید 1403 در افغانستان است. بر بنیاد گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، در سال گذشته حداقل 59 تن از خبرنگاران بازداشت شده بودند.