سازمان جهانی بهداشت بهتازگی آمار تکاندهندهای از میزان مرگومیر نوزادان در افغانستان منتشر کرده و گفته که براساس برآوردهای صورتگرفته در سال 2021، روزانه 167 نوزاد در سراسر کشور جان خود را از دست میدهند.
این سازمان، امروز دوشنبه، 6 سنبله در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس نوشته که همه این مرگومیرها ناشی از عوامل قابل پیشگیری مانند محدودیت دسترسی به خدمات درمانی، عدم مصئونیت غذایی و شیوع بیماریهای عفونی ناشی میشوند.
سازمان جهانی با تاکید بر اینکه بیش از 875 هزار کودک در افغانستان دچار سوتغذیه حاد شدهاند، هشدار داده که در صورت تداوم مشکل کمبود بودجه در زمینه ارائه خدمات درمانی در کشور، رقم مرگومیر کودکان به شدت افزایش خواهد یافت.
این سازمان با بیان اینکه قرار بود در سال جاری، دسترسی 14 میلیون نفر، شامل 7.5 میلیون کودک و 3.1 میلیون زن به خدمات درمانی را تسهیل کند، افزوده که در شش ماه نخست این سال، این هدف در مورد 8.4 میلیون نفر تحقق یافته است.
سازمان جهانی بهداشت، پیشتر با اعلام اینکه که برای تامین نیازهای اولیه بهداشتی در کشور تا آخر سال 2023 میلادی به ۱۲۵ میلیون دالر بودجه اضافی نیاز دارد، عواقب کمبود بودجه در بخش ارائه خدمات درمانی را «ویرانگر و ناگوار» خوانده بود.
عدم تمایل جامعه جهانی به سهمگیری در امدادرسانی بشردوستانه به شهروندان افغانستان، اکثر نهادهای بینالمللی فعال در این عرصه در افغانستان را با بحران کمبود بودجه مواجه کرده است. تا کنون بیشتر سازمانهای امدادرسان بهشمول آژانسهای سازمان ملل در بخشهای درمان، تغذیه، توسعه و هماهنگی کمکهای بشردوستانه، از کمبود بودجه برای ادامه عملیات خود، ابراز نگرانی کردهاند.
این درحالی است که همهروزه به شمار افراد آسیبپذیر در کشور افزوده میشود. برپایه گزارش سازمانهای امدادرسان، در سال جاری میلادی، شمار افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در افغانستان به 28.8 میلیون نفر رسیده، درحالی که رقم این افراد، قبل از 15 آگست سال 2021، در حدود 18.4 میلیون نفر ثبت شده بود.
3 آگوست 2024