شمارى از زنان تجارتپيشه در دايکـندى، از نبود بازار فروش صنايع دستى در اين ولايت شکايت نموده و از حکومت مىخواهند تا بازار مشخصی را براى فروش صنايع دستى آنان ايجاد کند. این زنان میگويند که با وجود علاقهمندی مردم به خريد صنايع دستی، نبود بازار مناسب، سبب شده تا زنان نتوانند فرآوردههای صنایع دستیشان را بهفروش رسانند.
مريم يکی از زنان تجارتپيشه در شهر نيلى ولايت دايکندى گـفت: «حکومت بارها برای ما وعده داده که با ساخت بازار برای تولیدات صنایع دستی زنان، مشکلات آنان از این ناحیه را رفع میکنند، اما تا حال هیچ اقدامی در این زمینه صورت نیافته است.»
دایکندی از ولایـاتی است زنان در آن فـرآوردههای صنایع دستی منحصربهفردی تولید میکنند. صنایع دستی آنان نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور نیز طرفداران خاص خود را دارد. با این وجود، آنان به نسبت عدم همکاری دولت و موسسات حامی زنان، نمیتوانند آنچه تولید میکنند را به بازار عرضه کنند.
بينظير حسينی، يکی ديگر از زنان تجارتپيشه در ولايت دايکندى میگوید که چندین بار نمايشگاه صنايع دستی زنان در نيلی برگزار شده و علاقهمندی مردم به خـريد آن افـزایش یافته است، امـا نبود يک بازار تجارتی مخصوص زنان، عرضه این فرآوردههای این صنایع به بازار را دشوار ساخته است.
زنان کارآفرین در دایکندی گفتهاند که چنانچه دولت واقعا به حمایت از رشد اقتصادی آنان؛ آنگونه که شعار میدهد، پابند است، باید زمینی را در مرکز این ولایت، به ایجاد دکانهایی برای فروش فرآوردههای صنایع دستی زنان، اختصاص دهد. آنان تاکید دارند که تنها با ساخت فقط یک بازارچه کوچک مخصوص صنایع دستی، زنان دایکندی به استقلال مالی نزدیک میشوند.
بومانه، از زنان دیگری که در رشد صنایع دستی دایکندی، نقش تاثیرگذاری داشته، بیان داشت که آنان هماکنون نیز از فروش فرآوردههای صنایع دستی خود، عاید خوبی را در طول سال بهدست میآورند. او افزود که اگر بازار فروش صنایع دستی ایجاد شود، درآمد زنان از فروش این محصولات این صنایع تا چند برابر، افزایش خواهد یافت.
طی سالیان گذشته فقط اقدامات کوچکی در راستای معرفی صنایع دستی زنان دایکندی از سوی حکومت و برخی از موسسات همکار آن، صورت گرفته است. پنجشنبه بازار که تا چند سال پیش هر هفته در نیلی مرکز دایکندی برگزار می شد، نمونهای از ایـن تلاشها است.
اداره امور زنان دایکندی در آن زمان اعلام کرده بود که همین تلاشها، سبب افزایش فروش فرآوردههای صنایع دستی شده و باعث گردیده تا زنان بتوانند در کنار مردان خانواده، درآمد مستقل داشته باشند. این اداره، گفته بود که برای حمایت از صنایع دستی زنان و بازاریابی برای آن، تا کنون چندین نمایشگاه را برگزار کرده است.
این نخستین بار نیست که زنان در دایکندی از نبود بازار مناسب برای فروش فرآوردههای صنایع دستیشان و علاوه بر آن بیتوجهی حکـومت به رفع این مشکل، لب به شکایت میگشایند. آنان پیش از این نیز بارها در گفتگو با رسانهها، از این مشکل سخن زده بودند.
3 آگوست 2024