12 نوامبر 2024  
 سلیمان احمدی  

رئیس شورای علمای شیعه بامیان: “سهیم شدن مردم بامیان در ساختار حکومت حق مسلم شان است”

رئیس شورای علمای شیعه بامیان: “سهیم شدن مردم بامیان در ساختار حکومت حق مسلم شان است”

سید نصرالله واعظی رئیس شورای علمای شیعه ولایت بامیان که به نمایندگی از مردم بامیان در گردهمایی “اتحاد، اخوت و هماهنگی” مردم ولایت بامیان سخن می‌گفت، ضمن طرح خواست‌ها و مطالبات شهروندان ولایت بامیان، سهیم شدن مردم ولایت بامیان در ساختار حکومتی را حق مسلم آنان دانست و گفت که بدنبال روی کار آمدن افراد فاسد نیستند، اما افراد تحصیل‌کرده و شایسته باید در ادارات دولتی استخدام شوند.

آقای واعظی این سخنان را در حضور هیئت بلندپایه حکومت سرپرست به رهبری مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست‌الوزرا که به گفته آقای واعظی به درخواست جمعی از مردم بامیان به این ولایت سفر کرده اند، ایراد کرد.

رئیس شورای علمای شیعه ولایت بامیان همچنان مردم بامیان را مردم فرهنگی و تحصیل‌کرده خواند و تاکید کرد که این مردم با جنگ مخالف بوده و خواستار امنیت هستند.

او در سخنانش به بخش عمده‌ای از خواسته‌ها و  مطالبات کلیدی و بنیادی مردم بامیان اشاره کرد که از سرگیری و اکمال پروژه برق بامیان که بخش زیادی از کار آن به انجام رسیده است و نیز اکمال و بهره‌برداری پروژه زیربنایی سرک بامیان – دره صوف و نیز سرک حیاتی گردن دیوال، از مهم‌ترین مطرح‌شده در آن است. به گفته آقای واعظی این پروژه‌ها به لحاظ اقتصادی اهمیت زیادی برای مردم بامیان دارند و می‌توانند در کاهش محاصره اقتصادی این ولایت نقش عمده‌ای را داشته باشند.

به گفته رئیس شورای علمای شیعه بامیان، مردم این ولایت به دلیل نبود کار و گسترش فقر اقتصادی در رنج هستند و به همین دلیل باید زمینه‌های اشتغال و کار برای جوانان فراهم گردد تا آنان در مسیر مهاجرت در مرزهای کشورهای بیگانه غرق نشوند.

آقای واعظی در بخش دیگری از سخنانش، زنان و دختران را به عنوان جزئی از پیکره جامعه عنوان کرد و خواستار بازگشایی دروازه‌های مکاتب و مدارس به روی دختران گردید.

او همچنان حمایت خویش را از خواسته‌های شورای علمای شیعه افغانستان که قبلا به گونه کتبی به حکومت سرپرست تحویل داده شده است، اعلان کرد و از حکومت خواست تا به این درخواست‌ها که رسمیت یافتن مذهب جعفری و مشارکت دادن پیروان این مذهب در حکومت نیز شامل آن می‌باشد، پاسخ مثبت دهد.

تقسیم شدن ولسوالی ورس به دو ولسوالی جداگانه به دلیل وسعت جغرافیایی آن، مورد دیگری بود که درین نشست روی آن تاکید به عمل آمد. این موضوع بدان جهت ارزشمند است که می‌تواند مدیریت بهتر و افزایش عرضه خدمات به شهروندان را به دنبال داشته باشد. همچنین فراهم کردن زمینه بازاریابی برای تولیدات زراعتی بامیان به ویژه کچالو از سوی وزارت زراعت موضوع دیگری بود که با معاون سیاسی رئیس‌الوزرا در میان گذاشته شد؛ امری که در بهبود وضعیت اقتصادی مردم اهمیت خاصی دارد.

یکی دیگر از مهم‌ترین موضوعاتی که در سخنان آقای واعظی بدان پرداخته شد، جلوگیری از قوم‌گرایی بود. او تاکید کرد که اختلافات قومی و تضاد طبقاتی مردم را به پرتگاه می‌کشاند.

مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی رئیس‌الوزرا نیز با تاکید بر اینکه تعصبات و تعلقات قومی، مذهبی، لسانی و سمتی جایگاهی در حکومت سرپرست ندارد و تمام اقوام و ملیت‌ها برادرانه با هم زندگی می‌کنند، نسبت به حل مشکلات، رسیدگی به پیشنهادات و نیازمندی‌های مردم اطمینان داد و افزود که شخصا در تلاش است تا مشکلات مردم بامیان را با مقامات و مسئولین در میان بگذارد تا به آنان رسیدگی صورت گیرد.

نشست “اتحاد، اخوت و هماهنگی” مردم بامیان امروز با حضور هیئت عالی‌رتبه حکومت مرکزی، مقامات حکومت محلی و نیز تعداد زیادی از بزرگان و نخبگان بامیان، امروز درین ولایت برگزار گردید.