کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان میگوید که خلاهای گسترده در زیرساختهای آموزشی و تعلیمی و نیز اعمال سیاستهای محدودکننده در برابر دختران، به افزایش نابرابری جنسیتی در نظام آموزشی افغانستان منجر میشود.
این نهاد مربوط به سازمان ملل متحد، امروز با صدور بیانیهای به مشکلات مهم و عمده نظام آموزشی افغانستان اشاره کرده و موجودیت مشکلات زیربنایی، سیاستهای محدودکننده علیه زنان و کمبود آموزگاران را از مهمترین موارد درین حوزه یاد کرده است.
در بخشی ازین بیانیه تاکید شده است که آنان با راهاندازی “برنامه استراتژی آموزش برای افغانستان از 2024 تا 2027″، در تلاش هستند تا در همکاری با سایر شرکای خویش، مشکلات و خلاهای زیربنایی را به واسطه ساخت و اعمار مکاتب، آموزش معلمین و انکشاف آموزش آنلاین رفع نمایند و برای تضمین دسترسی امن و عادلانه به آموزش فراگیر و از میان برداشتن محدودیت آموزش برای زنان کار کنند.
این در حالیست که در همین بیانیه گفته شده است که برنامه نیازهای بشردوستانه و پاسخ 2024 آن اداره، پیشبینی میکند که در حدود هشت میلیون نفر در سال روان به کمکهای آموزشی نیاز خواهند داشت.
بستهشدن نهادهای تعلیمات عالی طبی بر روی دختران، در کنار آنکه موجی از ناراحتی و نگرانی را در جامعه به وجود آورده است، واکنشهای بینالمللی را نیز به دنبال داشت.
15 نوامبر 2024
30 نوامبر 2024
1 دسامبر 2024
9 نوامبر 2024