26 ژانویه 2021  
 نظیفه حیدری  

اتحادیه اروپا برای مبارزه با کرونا در افغانستان 35 میلیون یورو هزینه می‌کند

اتحادیه اروپا برای مبارزه با کرونا در افغانستان 35 میلیون یورو هزینه می‌کند

نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل اعلام کرده است که این اتحادیه 35 میلیون یورو را به مبارزه با ویروس کرونا در افغانستان اختصاص داده است. این مقدار پول برای پاسخ‌دهی به پیامدهای اقتصادی و اجتماعی شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از گسترش بیشتر آن به مصرف خواهد رسید.

در اعلامیه‌ای که پیش از ظهر امروز سه‌شنبه (7 دلو) از جانب نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل انتشار یافته، گفته شده است که این اتحادیه، این مقدار پول را در بخش‌های تقویت سیستم‌های درمانی، مراقبت از بیماران و افزایش آگاهی مردم در خصوص ویروس کرونا و کاهش خطرات مربوط تغذیه‌ای مرتبط به این ویروس، هزینه می‌کند.

شیوع ویروس کرونا در افغانستان و به دنبال آن اعمال محدودیت بر گشت‌وگذار و تعطیل شدن مشاغل، باعث افزایش شدید فقر در میان شهروندان افغانستان شده است. روز یک‌شنبه (5 دلو) وزارت اقتصاد افغانستان با انتشار آمار جدیدی از میزان فقر در افغانستان از افزایش 4 درصدی آن در شهرهای کشور خبر داده بود.

با این حال، آندریاس وان براندت، سفیر اتحادیه اروپا در کابل گفته است که همه‌گیری ویروس کرونا در افغانستان به‌عنوان کشوری که ده‌ها سال درگیر جنگ بوده، به تشدید مشکلات مردم و ایجاد نیازهای بزرگ‌تر و جدی‌تری انجامیده است.

او افزوده است که از کمک‌های اتحادیه اروپا و شرکای آن، در راستای امدادرسانی به کسانی که از بحران ناشی از انتشار ویروس کرونا متضرر شده‌اند، استفاده می‌شود.

از سوی دیگر، نماینده سازمان غذایی جهان در افغانستان سرمایه‌گذاری در بخش آزمایش، نظارت، ارائه خدمات درمانی و محافظت از کارمندان بخش‌های درمانی را در زمینه پیشگیری از گسترش ویروس کرونا، مهم خوانده است.

نماینده یونسیف (صندوق سازمان ملل متحد برای حمایت از کودکان) در افغانستان نیز اظهار داشته که شیوع ویروس کرونا در این کشور، بار سنگینی را بر دوش یک نظام بهداشتی و درمانی ضعیف گذاشته و منجر به افزایش آسیب‌پذیری شهروندان شده است.

او ابراز امیدواری کرده است که کمک‌های تازه اتحادیه اروپا به مقابله با چالش‌هایی که بر سلامت و مصئونیت کودکان و مادران تاثیر می‌گذارد، کمک کند.

از اوایل شیوع ویروس کرونا در افغانستان تا کنون، جامعه جهانی صدها میلیون دالر را برای مبارزه با این ویروس به دولت این کشور کمک کرده است. به باور ناظران، این کمک‌ها به‌گونه درست به مصرف نرسیده‌ و در بیشتر موارد از سوی مقام‌های دولتی حیف و میل شده‌اند.