3 آگوست 2023  
 راحله سلطانی  

«عملیات امدادرسانی در افغانستان با کمبود بودجه مواجه شده است»

«عملیات امدادرسانی در افغانستان با کمبود بودجه مواجه شده است»

اوچا یا هماهنک‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان اعلام کرده که برای امدادرسانی به افراد نیازمند در افغانستان با مشکل کمبود منابع مالی روبرو شده است. این سازمان تاکید کرده که برای تامین و تدارک کمک‌های حیاتی قبل از شروع فصل زمستان، فرصت اندکی وجود دارد که ممکن است از دست برود.

این سازمان، روز چهار شنبه، ۱۱ اسد در تویتی از تشدید مشکلات مالی خود خبر داده و نوشته که حدود ۱.۳ میلیارد دلار کمبود بودجه دارد. به گفته اوچا، هم‌اکنون تعداد افراد تحت پوشش کمک‌های بشردوستانه در سراسر کشور از 13 میلیون به 5 میلیون تن کاهش یافته است.

اوچا افزوده که تا 31 جولای سال جاری میلادی فقط 744 میلیون دالر دریافت کرده است که کمتر از نیم مبلغ مورد نیاز این سازمان برای تداوم عملیات حمایت از افراد نیازمند در افغانستان است.

هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل گفته که مشکلات مالی و بودجوی، بسیاری از فعالیت‌های دیگر به خصوص در بخش تغذیه و صحت را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. بربنیاد اطلاعات ارائه‌شده از سوی این سازمان، در چند ماه اخیر، فعالیت ۲۶۲ مرکز خدمات صحی نیز به دلیل نبود بودجه، متوقف شده است.

این سازمان در ماه‌های گذشته نیز به علت نداشتن بودجه لازم برای پیشبرد فعالیت‌هایش از کاهش افراد مستفیدشونده از کمک‌ها خبرداده بود. اوچا پیشتر اعلام کرده بود که برای کمک‌رسانی به ۲۲.۳ میلیون فرد نیازمند در افغانستان، ۳.۲ میلیارد دالر بودجه لازم است.

 سایر نهادهای امدادرسان بین‌المللی نیز همواره از کمبود بودجه برای کمک‌رسانی به تمامی افراد نیازمند در افغانستان، ابراز نگرانی کرده‌اند. برنامه جهانی غذا پیش از این گفته بود که برای مبارزه با قحطی در افغانستان در سال جاری میلادی، به بیش از ۸۰۰ میلیون دالر بودجه نیاز دارد. این سازمان، اکنون می‌گوید که برای تداوم عملیات خود در زمستان پیش رو به ۱.۲ میلیارد دالر ضرورت دارد.

هرچند برنامه جهانی غذا، در اوایل سال جاری، 8 میلیون تن از شهروندان افغانستان را از پوشش برنامه کمک‌رسانی اضطراری خود حذف کرد، اما هنوز هم موفق به تامین بودجه مورد نیاز برای انجام عملیات بشردوستانه خود در این سال، نشده است.

این در حالی است که بیکاری، فقر و تنگ‌دستی به گونه فزاینده‌ای در افغانستان رو به گسترش است و این نگرانی وجود دارد که در صورت تداوم وضعیت کنونی، قحطی و بحران بشری غیر قابل کنترل، تمام افغانستان را فرا گیرد.