23 فوریه 2024  
 ستاگیدیا  

حکم قصاص دو  تن در غزنی به اجرا درآمد

حکم قصاص دو  تن در غزنی به اجرا درآمد

اداره ستره محکمه حکومت سرپرست با نشر خبرنامه‌ای، نوشته است که حکم ”قصاص“ دو مرد پس از تایید توسط مولوی هبت‌الله آخوندزاده، در ولایت غزنی و در حضور مردم به اجرا در آمده است.

به نقل از خبرنامه، افراد قصاص‌شده که از شهروندان ولایت میدان وردک و هر کدام متهم به قتل یک مرد بودند، پس از بررسی پرونده شان در محاکم سه‌گانه سیستم قضایی افغانستان که بازه زمانی دو سال را در بر گرفته است، به قصاص محکوم شدند.

در خبرنامه ستره محکمه آمده است که در زمان اجرای حکم قصاص بر دو نفر از محکوم‌شدگان، قاضی‌القضات، تعدادی از مقامات محلی و شمار زیادی از شهروندان نیز حضور داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حکم قصاص افراد محکوم‌شده که امضا و تایید مولوی هبت‌الله آخوندزاده رهبر گروه طالبان را نیز در خود داشته است، در ابتدا توسط یک مقام محلی حکومت سرپرست با صدای بلند خوانده شد و سپس در حضور خانواده‌های قربانیان، با شلیک چندین گلوله به اجرا در آمد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، از مجموع پانزده گلوله شلیک‌شده درین رویداد، هشت گلوله بر پشت یکی از محکومین و هفته گلوله بر پشت محکوم دیگر شلیک شده و در آخر نیز اجساد آنان با آمبولانس انتقال داده شد.

ویدیویی که سوی همین خبرگزاری نشر شده است، نشان از حضور صدها واسطه نقلیه و هزاران نفر از مردم در اطراف محل اجرای حکم یعنی ورزشگاه ولایت غزنی دارد.

اجرای حکم اعدام در بسیاری از کشورهای جهان به دلیل آن‌که زندگی یک انسان نابود می‌شود ممنوع است. افغانستان نیز در بیست سال گذشته، شاهد اعدام موارد معدودی از مجرمان خطرناک بود، اما تمام تلاش‌ها بر آن بود تا از مجازات اعدام جلوگیری به عمل آید.

سال گذشته دبیر کل سازمان ملل متحد نیز، خواستار توقف فوری اجرای احکام اعدام از سوی حکومت سرپرست افغانستان شده بود، با آنهم اجرای اعدام به دلیل آن‌که از مجازات‌های معمول در متون اسلامی است، در کشور اجرا می‌گردد.

از سوی دیگر، نگرانی‌هایی در مورد عدم دسترسی متهمین به وکلای مدافع و عدم شفافیت در روند دادرسی در دادگاه‌های سنتی افغانستان، وجود دارد؛ امری که حتی نگرانی سازمان ملل متحد را نیز در پی داشته است.

با روی کارآمدن حکومت سرپرست، قوانین مدنی نظام قبلی ملغا قرار داده شدند و به جای آن نظام قضایی سنتی کاملا مبتنی بر احکام شریعت اسلامی بر سر کار آمد.

این در حالیست که اجرای حدود شرعی و مجازات مجرمین در ورزشگاه‌ها نیز انتقاداتی را برانگیخته است.