عبدالله نصرت
مسئولان شفاخانه ترک اعتیاد در بامیان اعلام کردهاند که در تناسب با تعداد معتادان به مواد مخدر در این ولایت، به امکانات مورد نیاز برای درمان این افراد دسترسی ندارند. آنان همچنان گفتهاند که میزان استفاده از مواد مخدر در سطح بامیان در حال افزایش است.
داکتر خانمحمد ایوبی، رئیس شفاخانه ترک اعتیاد در بامیان، پیش از چاشت امروز در یک نشست خبری گفت که این شفاخانه از ظرفیت درمان فقط بیست معتاد در یک دوره زمانی لازم برای ترک اعتیاد برخودار است.
آقای ایوبی افزود که درمان تمامی افراد معتاد به مواد مخدر در بامیان از توان این شفاخانه خارج است: «ما به امکانات بیشتری نیازمندیم و بارها درخواستهایی را مبنی بر افزایش امکانات و تعداد بسترها در این شفاخانه به مراجع مسئول در حکومت مرکزی نیز ارائه کردیم، اما تا کنون توجهی به این امر از سوی آنان صورت نگرفته است.»
بامیان از ولایتهایی است که کشت مواد مخدر در آن به صفر رسیده است. با این وجود، مسئولان در فرماندهی پلیس بامیان تایید کردهاند که مواد مخدر از برخی مناطق ولایات همجوار از جمله ولسوالی میرامور دایکندی، به بامیان قاچاق میشود. پیش از این، فعالان مدنی بامیان نیز گفته بودند که این ولایت به مسیر امنی برای قاچاق مواد مخدر مبدل شده است.
داکتر ایوبی با ابراز نگرانی از این موضوع میگوید که در چند سال اخیر، در کنار مردان شماری از زنان و کودکان نیز به مواد مخدر معتاد شدهاند: «برخی از معتادان، مواد مخدر را در خانههای خود مصرف کرده و باعث شدهاند تا شماری از اعضای خانواده آنها نیز معتاد شوند.»
آقای ایوبی با تایید اینکه تا کنون هیچ مرکزی برای درمان زنان معتاد در بامیان ساخته نشده و فقط یک تیم از کارمندان شفاخانه ترک اعتیاد به صورت سیار در این زمینه فعالیت دارند، تایید کرد که مردان معتاد در بامیان از هیروئین و شیشه استفاده میکنند و زنان مبتلا به اعتیاد، بیشتر تابلیت کا مصرف میکنند.
کمبود امکانات در شفاخانه ترک اعتیاد بامیان از مسائلی است که همواره از سوی شهروندان بامیان مطرح شده است. این مشکل در حال حاضر که دهها فرد معتاد به مواد مخدر، برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا از سوی اداره محلی بامیان از سطح مرکز این ولایت جمعآوری شدهاند، جدیتر شده است.
آقاحسین نظری نیکپی، کارشناس مواد مخدر در فرماندهی پلیس بامیان میگوید که از دو ماه بدینسو، 107 فرد معتاد از مناطق مختلف مرکز این ولایت، جمعآوری و قرنتین شدهاند.
آقای نیکپی افزود که از میان این افراد 45 تن با ضمان اقارب نزدیکشان به آنان تحویل داده شدهاند: «20 تن در شفاخانه ترک اعتیاد تحت درمان قرار دارند و 30 فرد دیگر زیر نظر مسئولان این شفاخانه در قرنتین بسر میبرند.»
با آنکه مسئولان محلی از افزایش شمار معتادان به مواد مخدر و استفاده از این مواد در این ولایت سخن میزنند، تا کنون آمار دقیقی از تعداد افراد مبتلا به اعتیاد در این ولایت در دست نیست. اطلاعات آماریای که پیش از این از سوی ادارات محلی در بامیان منتشر شده، تعداد معتادان در سراسر این ولایت را 50 تا 60 هزار نشان میدهد.
24 آگوست 2024
22 آگوست 2024
18 آگوست 2024
24 آگوست 2024